Over ons.

De kracht van DutchConcept is het ontwikkelen van sterke, creatieve totaalconcepten voor interieurs waarbij de praktische bruikbaarheid als uitgangspunt dient. Of het nu gaat om een Balie, de inrichting van Restaurant, een compleet Hotel of een zorginstelling, de basis is altijd de praktische bruikbaarheid. Door vroeg in het ontwerptraject slimme keuzes te maken op het gebied van indeling, routing en flexibilteit zijn we in staat om een uniek concept te ontwikkelen. We vertellen je graag meer over onze visie onder het genot van een kop koffie.

Naast ontwikkelen van het concept en het ontwerpen van een nieuw interieur zijn we ook in staat om de uitvoer, de bouw van jouw nieuwe interieur, uit handen te nemen. Door onze kennis van de markt en onafhankelijke positie kunnen we voor elk project de juiste leveranciers selecteren. Zo zijn we in staat voor elk afzonderlijk project een goede prijs-kwaliteitsverhouding te bieden zonder dat het afbreuk doet aan het eindresultaat.

Ons team.

DC221015_0083.jpg
DC221015_0046.jpg
foto%20Tim_edited.jpg
IMG_9732.png
 

Hoe wij werken.

Het verloop van ieder project is anders, er is dan ook geen blauwdruk voor een "perfect project". Wat wij u wel kunnen geven is een stappenplan met 5 stappen die nodig zijn om een project te laten slagen. Hoe lang een stap duurt is vooraf niet te bepalen. Gelukkig kunnen we een ding wel voorspellen; het begint altijd met hetzelfde: een kop koffie en een kennismakingsgesprek. Het ontwikkelen kan beginnen.

 • 1.

  Conceptontwikkeling.

  Het ontwikkelen van een interieur begint bij de basis. Voor ons is de basis een logische, efficiënte en vooral ook een flexibele indeling van de ruimte. We maken plattegronden en verzamelen een aantal inspiratie beelden van wat wij in gedachten hebben bij de nieuw te creëeren situatie. We zorgen altijd dat we meerdere alternatieve plattegronden ontwikkelen waarover wij vervolgens met u in gesprek gaan.

 • 2.

  Ontwerp uitwerking.

  De ideale plattegrond is gekozen en nu begint een van de leukste stappen in het proces: het ontwerpen. Om het inzicht in het ontwerp te krijgen maken we aanzichten van het interieur, zoeken we inspiratiebeelden en kunnen we zelfs het hele interieur in 3D tekenen waardoor het echt tot leven komt!  Verder gaan we ook alvast op zoek naar materialen om het juiste gevoel te creëren.

 • 3.

  Begroting & offertes.

  Door onze kennis van de markt, en omdat wij zelf geen uitvoerende partij zijn, gaan wij de verschillende onderdelen van het interieur verdelen onder onze betrouwbare onderaannemers. We verzamelen de beste prijs-kwaliteit verhoudingen om een zo gunstig mogelijke begroting en/of offerte aan te bieden. In overleg passen we het ontwerp en de keuzes aan om betere prijzen te kunnen bieden.

 • 4.

  Uitvoer & projectbegeleiding.

  Tijdens de uitvoer hoeft u zich geen zorgen te maken over planningen en onverwachte situaties. Wij nemen de projectbegeleiding ter hand en sturen de verschillende onderaannemers, op het gebied van interieur, aan. Wij werken nauw samen met bouwbedrijven en leveranciers van o.a. keukenapparatuur. Wij houden u wekelijks (of zelfs dagelijks) op de hoogte van de voortgang van het project.

 • 5.

  Oplevering & eindborrel.

  Wanneer alle werkzaamheden zijn afgerond maken we samen een inspectieronde door je nieuwe zaak. Eventuele problemen noteren, zoeken er een oplossingen voor en zetten het in gang. Dan is het zover: de sleutels worden weer terug gegeven, de wereld mag het weten:

  Uw nieuwe zaak is open for business en dat vieren we natuurlijk met een borrel!

 

Onze opdrachtgevers.

Een greep uit opdrachtgevers voor wie wij de afgelopen jaren hebben mogen werken.

Enthousiast, geïnteresseerd of zin in een kop koffie?

 • Social Icon Facebook
 • Social Icon Instagram
 • Social Icon Pinterest
 • Social Icon Linkedin

Tel:  0492 523 511     |     info@dutchconcept.eu

Lagedijk 6a

5705 BZ Helmond

© DutchConcept 2021